Letonya Vizesi

Letonya vizesi

Letonya; (Latvija,  Leţmō) ya da resmî adıyla Letonya Cumhuriyeti, Kuzey Avrupa’da yer alan bir ülke olan kara sınırları olan kuzeyde Estonya, güneyde Litvanya; doğuda Rusya ve Beyaz Rusya ile paylaşmaktadır. Aynı zamanda Letonya, İsveç ile denizden sınırdaştır.

13. yüzyılda Töton şövalyeleri Estonya ve Letonya topraklarında Livonya Konfederasyonu kurdular. 1282 yılında Riga dahil birçok Leton şehri Hansa Birliği’ne katıldılar. Riga bunun sayesinde Doğu Baltık ticaretinde önem kazandı.

1558-1582 yılları arasında Rusya’yla Lehistan, Litvanya ve Danimarka arasında yapılan Livonya Savaşı Rusya’nın yenilgisiyle sonuçlanınca bölge önce Litvanya Grandüklüğü, sonra da Lehistan-Litvanya Birliği’nin eline geçti. Lehistan’ın 1793 yılında parçalanmasından sonra da Letonya Çarlık Rusya’sının eline geçti.

Rus İmparatorluğunun egemenliğinde yaşayan Letonya 18 Kasım 1918 tarihinde bağımsızlığını ilan etti.  II. Dünya Savaşı’nda bir süre Nazi Almanyası tarafından işgal edildi. 1944 yılında kurulan Letonya Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti 1990’lı yıllarda Sovyetler Birliğinin parçalanmasına kadar bir Sovyet Cumhuriyeti olarak kaldı. 21 Ağustos 1991 tarihinde Letonya SSCB’den bağımsızlığını ilan etti. 2004 yılında da Avrupa Birliği’ne ve NATO’ya üye kabul edildi.

Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 gün konaklama süresini aşmayacak şekilde Letonya vizesinden muaftır. Bu kapsamda umuma mahsus pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamakta olup seyahat etmek isteyenler Letonya vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir.

Letonya’ya öncelik olarak seyahat ettikten sonra Avrupa’nın tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen vizesi bir izin belgesi ile diğer Schengen ülkelere’de serbestçe giriş sağlayabilirsiniz. Yapacağınız Letonya Schengen vize ile seyahat edeceğiniz Letonya ülkesinden giriş yapmanız çok önem olup bu vize ile aldığınız ülkeden başlayıp Türkiye’ye dönmeden Avrupa’nın diğer ülkelerine seyahat edebilirsiniz.

Letonya Vize İşlemleri

Vize Başvurusu için Lütfen İletişime Geçiniz.

Letonya seyahat etmek için başvuracağınız vize türü, seyahat amacınıza göre değişmekte olup amacınıza uygun başvuru yapmanız önemlidir. Başvuru sahibin çalışma durumuna göre talep edilen evraklarda farklılık olacaktır. Kusursuz başvuru, ilgili online formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulup, Letonya Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Letonya Konsolosluğun esneklik olarak, bazı evrakların eksik olsa dahi başvurunuz kabul edilir, ancak eksik evraklarla yapılan müracaatın olumlu sonuçlanma ihtimali çok düşük olacaktır.

Letonya Vizesi Nasıl Alınır?

Letonya’ya seyahat amacına göre; turistik, ticari, aile-arkadaş ziyareti gibi türlere ayrılmakta ve her biri için ortak evrak listesi dışında hazırlanacak farklı evraklar da bulunur. Başvuru evrakları ise kişinin özel sektör çalışanı, memur, işveren, öğrenci, ev hanımı, esnaf, çalışmayan veya serbest meslek sahibi olmasına göre değişiklik göstermektedir.

Kişiye uyan vize cinsini tanımlayıp alakalı vizenin dokümanlarını hazırladıktan sonra ilgili belgeleri yetkilendirdiği müracaat merkezi tarafından istenen belgeleri hazırlamalıdır.

Evrakları kusursuz ve doğru hazırlamak Letonya vizesi nasıl alınır ilgili önemli önemli adımda, vize sürecinde konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezi olan tarafımızda vasıtasıyla müracaat yapmanız başvurunuz da hızlı ve rahat biçimde gerçekleştirmenizi sağlar ve hata yapma ihtimalini ortadan kaldırır. Vize başvurusu hakkında öncesinde sorularınızı cevaplama, evrak takibi, randevu alma, online vize başvuru formunun doldurulması, vizenin sonuçlanma süreci gibi bütün adımlarda sizlere yardımcı olmakta ve zaman kaybını engellemektedir. Letonya vize müracaatına başlatmak için bize ulaşıp vize başvuru türüne göre sizlere yardım etmektedir.

Letonya Vizesi Türleri

Letonya vizesi uzun ve kısa süreli vize olarak 2 kısmada olmakta birlikte seyahat süresi 90 günü aşacak olan kişilerin alması gereken vize türü olup şahsen kendisi yapmaktadır. Bu vizeye uzun süreli eğitim, staj, hastalık gibi sebeplerle Letonya’ya gidecek olan kişileri içindir.
Letonya kısa süreli vize ise 6 ay içerisinde süresi 90 günü aşmayacak kişilerin başvuracağı Letonya vizesi içinde vize türleri ayrılmakta olup seyahat amacınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Letonya’ya gitmek için nedeniniz ;

  • Tatil amaçlı seyahat ise turistik vize başvurusu,
  • Ticari ya da fuar katılımı amacıyla gidecekseniz ticari vize başvurusu,
  • Aile veya arkadaş ziyaret ise Aile-Arkadaş ziyareti vize başvurusu,
  • Eğitim, kültürel ya da sportif etkinlik için ise Kültürel amaçlı vize başvurusu,
  • Transit geçişleriniz için transit vize başvurusu,

Firmamız, Letonya vize başvuruyu gerçekleştirecek kişi ve kurumlara hizmet etmekte olup, İşlemlerinizde sizin uğraşacağınız randevu alma, evrakları düzenleme, dosyayı hazır hale getirme, başvuru formu doldurma, otel/uçak rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası konularda yardımcı olarak sizlerin yükünü almaktadır.

Letonya Turistik Vizesi (Akraba, Arkadaş Ziyareti)
Letonya’ya Aile-Akraba ziyaretleri için Letonya’ya seyahat etmek istiyorsanız, yapılan başvuru olarak ‘Akraba ve Arkadaş ziyareti’ kapsamında vize başvuru yapılması gerekir. Sizi davet eden yaşadığı şehir ’de ikamet eden kişi Belediye ’den davetiye için başvuru yapıp orijinal daveti size kısa zamanda ulaştırmasıdır. Davetiye Size ulaştıktan sonra dikkat etmeniz gereken sizin çalışma durumunuz ya da ‘Sponsor’ olarak evraklarınızın hazırlayabilirsiniz.

Letonya Turistik Vizesi (İşveren)
Letonya, Türkiye arasındaki iş ticareti yapan işverenler ticari amaçlı olsa ’da işverenler bazen turistik amaçlı ziyaret etmek ister.

Letonya Turistik Vizesi (Çalışan)
Özel bir şirkette çalışıyorsanız Letonya’ya seyahat etmeyi planlayıp, vize başvurusunda bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir.

Letonya Turistik Vizesi (Kamu Çalışanı)
Kamu kurumunda çalışan kişi, Letonya’ya seyahat etmeyi planlıyorsa, vize almak için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Kâr amacı olmayan bir kurumda çalıştıklarından dolayı diğer sektörlerde özel çalışan veya işverenler kadar evrak hazırlamasına gerek yoktur. Standart belgelerin dışında kurumdan istenilen belgeleri ibraz etmeniz gerekecektir.

Letonya Turistik Vizesi (Emekli)
Aile veya diğer turistik amaçlı Letonya’ya seyahat edenler turistik olarak’ta kendilerinden talep edilen belgeleri hazırlayarak başvuru yapabilirler.

Letonya Turistik Vizesi (Öğrenci)
Öğrenciler; eğitim kurumlarında okudukları için aktif çalışma yer almadığı gibi maddi yeterliliği olmadığından seyahat giderlerini karşılayacak bir sponsor ihtiyaç duyulur. Letonya turistik vizesini alabilmesi için bu sponsorlar aile bireyidir. Sponsor destekli turistik vize başvurularında, sponsor’un çalışma statüsüne göre talep edilen belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.

Letonya Turistik Vizesi (Ev Hanımları, Çalışmayan & İşsiz)
Ev hanımı, kurum ya da özel sektörde düzensiz çalışmayanlar ise gerekli evrakları yerine getirdiğiniz takdirde işsiz olsanız dahi vize ihtimali vardır. En önemli konu ise seyahat edecek kişinin masraflarını karşılayacak aile bireyin size sponsor olmasıdır. Sponsorun olan kişi çalışma durumuna bağlı olarak evraklarını hazırlayarak başvurunuz ve seyahatiniz için maddi destek olacaktır. Çalışmayan bazı kişilerin yaşlarından dolayı vize alımında sıkıntılar yaşanabilir.

Letonya Ticari Vizesi (İşveren, Çalışan)
Letonya iş amaçla seyahat etmeyi planlayanlar, Letonya Konsolosluğu tarafından ‘ticari vize’ kapsamında değerlendirilebilmesi için davet mektubu veya fuar ile ilgili belgeyi sunması gerekiyor gerekiyor. Bunların en önemlisi, başvuru yapanın mesleğiyle ilgili Letonya’daki bir firmayla görüşmeye yada bir fuara katılacak olmasıdır. Letonya’dan ticari vize başvurularında, davet eden firmanın davetiyesi antetli kâğıda yazılmış, gidecek olan kişileri pasaport bilgileri ve imzalı ve kaşeli olmalıdır. Davetiye e-mail yoluyla da iletilebilir, fotokopisi kabul edilmektedir. Fuar için vize başvurusu yapanların İsimleri görünmesi ve fuar biletlerini ibraz etmeleri avantaj sağlayacaktır.

Letonya vizesi

Letonya Vize Merkezi Başvuru Adımları

Letonya Schengen vizesiyle girilen Letonya’ya seyahat etmek için firmamızdan yardım alarak başvuru konusunda hızlı şekilde yol alabilirsiniz.
Letonya vize işlemlerinizde firmamız ile yapacağınızda izleyeceğiniz adımlar bulunmaktadır.

  • Telefon yada ofise gelerek iletişime geçip vize sürecini başlatabilirsiniz. Size sorular yöneltecek ve yanıtlarınız doğrultusunda gerekli evrak bilgilerini printer çıktısı yada mail ortamında gönderilir.
  • Gönderilen evrak listesini eksiksiz tamamlamalısınız ve dosyanızı hazırlamış olursunuz.
  • Sizden istenen tüm evrakları hazırlayarak dosya haline getirdikten sonra şahsen ofislerimize gelerek ya da kargoyla firmamıza ulaştırabilirsiniz.
  • Letonya vize başvurusu için hazırladığınız dosya firmamıza ulaştıktan ve tarafımızca incelendikten sonra varsa eksik ve hatalı evraklarınızın bilgisi sizinle paylaşılacaktır.
  • 25 Eylül 2014’ten itibaren Schengen vize başvurusu yapacakların biometrik bilgilerinin ve parmak izlerinin kaydı zorunlu hale gelmiştir. Bu tarihten sonra herhangi bir Schengen ülkesine biometrik ve parmak izi bilgilerini kaydettirmemiş yada ilk defa vize alacak başvuru sahiplerini bu bilgileri vermek üzere başvuru merkezine temsilcilerimiz davet edecektir. Bu verilerin beyanı sürecinde başvuru sahibine eşlik ederek başvurunun sorunsuz gerçekleşmesini sağlayacaktır. 25 Eylül 2014 sonrasında Schengen vizesi alanların bilgileri 2017 yılından önceki verilen parmak izi olduğundan başvuru merkezine parmak izi beyanı için gelmeleri gerekmektedir. 2017 yılından sonra verilen parmak izi başvuru sahipleri parmak izi için gelmesine gerek yoktur.
  • Biometrik bilgilerini veren ve vermesine gerek olmayan tüm başvuru sahiplerinin vize işlem süreçleri firmamızın kontrolündedir. Letonya vize başvuru işlemlerinin sonuçlanma süresinin 5 iş günü arasında olacağı öngörülebilir. Bu süreç konsolosluğun ek belge talep etmesi ve konsolosluk resmi tatil günlerine göre değişebilir. Tüm vize işlemlerinin tamamlanmasının ardından başvuru sahipleri pasaportlarını ofisimize şahsen gelerek ya da verdikleri adresten kargo yoluyla teslim alabilmektedir.

Letonya Vize Randevusu

Letonya vizesi almak isteyen şahısların randevu alması zorunludur. Letonya Vize Randevusu için Başvuru Merkezi vize randevusu olmayan kişilerin kabul etmemektedir. Konsolosluğa yapılan başvurun durumuna göre değişiklik göstermektedir. Seyahatin yoğun olduğu bayram, sömestr, yaz tatili dönemlerinde ileri tarihe randevu verileceğinden dolayı seyahat tarihinden en az 1 ay, en fazla 6 ay önce müracaat etmelisiniz.

Letonya vize müracaat randevusu şahsa özel olup belirtilen gün ve saat için geçerlidir. Letonya vize başvuru sahibi şayet randevu günü ve saati Letonya müracaat merkezinde olamazsa Letonya vizesi için yeni bir randevu oluşturması gerekir. Firmamız ile oluşturacağınız Letonya vize randevusu sizin seyahat tarihinize göre, vize başvuru merkezinin ilk müsait günü ve saatinde oluşturulmaktadır. Alınan randevu sizin tarafınızdan teyit edilir; belirtilen gün ve saatte yetkili arkadaşlarımızla birlikte Letonya vize başvurunuz sorunsuz şekilde gerçekleştirilir.

Letonya Vize Başvurusu 2020

Letonya’ya vize almaya karar vermiş başvuru sahibi yapması gereken öncelikli olarak vize çeşidine göre ilgili vize evraklarını öğrenmek olmalıdır. Bunun için size uygun olan Letonya vize başvurusu 2020 yılı güncel evrak listesini hazırlar printer çıktısı veya size mail olarak firmamız iletmektedir.

başvuru yapacak olan kişinin hazırlaması gereken belgelerin yanında statünüze göre iş yerinizden temin edeceğiniz belgelerle birlikte gelirinizi gösteren belgeleri hazırlayarak firmamıza ulaştırmanız gerekmektedir. Ulaştırdığınız belgeleri tek tek inceleyerek dosyanızı hazırlanır. Randevu gününüz onayınız’dan geçtikten sonra vize başvurusu belirtilen gün ve saatte Letonya vize başvuru merkezine yapılır.

Letonya Vize Başvuru Formu

Letonya vizelerinin türüne göre hazırlanması ve doldurulması gereken bazı temel evrakları vardır. Pasaport, biometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, seyahat sigortası ve başvuru formu bu evraklar arasında yer almaktadır.

Başvuru formunuz online olarak doldurulmuş olması gerekmektedir. Size ait bilgilerin kusursuz ve Letonya Konsolosluğunun istediği şekilde olması gerekmektedir. Başvuru Form üzerinden herhangi bir karalama, oynama olmaması gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Letonya vize başvuru formu tarafımızca uygun ve kusursuz şekilde hazırlanır.

Letonya Vize Ücreti 2020

Letonya Konsolosluğuna ödenmesi gereken vize başvuru harcı talep edilen vize türü ve başvuru sahibinin yaşına göre farklılık göstermektedir. Bu ücret Schengen üye ülkelerin belli bir ücrete tabii içerisinde olup konsolosluk vize harcı, başvuru merkezi ücreti, seyahat sağlık sigortası, firmamızın danışmalık olarak alınan yer almaktadır.

Letonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Schengen vize başvurusu için gerekli tüm evrakları kusursuz hazırlandıktan sonra başvuru merkezindeki randevuya gidilerek biometrik veri kaydı yapıldıktan sonra başvuru dosyası son halini almaktadır. Dosyanın başvuru merkezinden sonra Letonya Konsolosluğu’na teslim edilme aşamasından sonra vize kabul ya da ret kararı tamamen konsolosluğa aittir.

Dosya işleme alındıktan sonra vizenin çıkma süresi ortalama 10 ila 15 iş günüdür. İşlem süreleri konsolosluğun iş yoğunluğuna, ek evrak veya evrak değişikliği taleplerine, resmi tatil günlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize başvurularının kaç gün sonra sonuçlanacağı değişkenlik gösterebileceği için herhangi bir gecikmenin ve aksamanın yaşanmaması adına vize müracaatlarınız seyahat tarihinizden en az 1 ay öncesinde yapmanızı önermekteyiz.

Firmamız, Letonya vize başvuru sırasında ve vize sonuçlanma aşamasında tüm süreç ile sizinle beraber takip edebilmekte; bu süreci kolay ve hızlı şekilde geçirmenize yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte vize işlem ve sonuçlanma süreleri konsolosluğun inisiyatifinde olup, firmamızın süreç ilgili herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Letonya Vize Reddi

Letonya Vize Reddi Nedenleri

Vize müracaatı olumlu olduğu gibi Letonya vize reddi ile de sonuçlanabilmektedir. Reddedilmesinin bir kaç nedeni olabilir.

  • Vize başvuru formlarının eksik ya da hatalı doldurulması,
  • Seyahat amacının net olarak belirtilmemesi,
  • Doğru vize türü ile başvuru yapılmaması,
  • Seyahat giderlerinin karşılanacağını kanıtlayan evrakların (gelir belgesi, banka hesabı, vb.) yetersiz ya da eksik olması,
  • Şahsın seyahat bitiminde kendi ülkesine döneceğine dair yeterli ve ikna edici kanıt sunulamaması,
  • Seyahat planlamasının inandırıcı bulunmaması,
  • Uçak bileti, otel rezervasyon bilgilerin görünmemesi gibi

Yukarıdaki nedenler bunların en başında gelmektedir. Vize başvurusu yapılırken tüm bu maddelere dikkat edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Letonya Konsolosluğu tarafınıza ret kararını ve nedenlerini açıklayan bir form verir. Bu formda belirtilen nedenleri inceleyip gerekli düzeltmeleri yaparak yeniden başvuru yapabilirsiniz. Vize başvurunuz olumsuz sonuçlanır ve ret kararı çıkarsa ücret iadesi yapılamamaktadır.

Letonya Vizesi Ret İtirazı Nasıl Yapılır?

Letonya vizesi ret ile sonuçlanan bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ret kararına itiraz etme ve temyize gitme hakkına sahiptir. İtiraz ilgili Ankara’daki konsolosluğa şahsen gidilerek ret kararı hakkında bir dilekçe ya da mail yoluyla yapılabilmektedir. Konsolosluğa yazacağınız itiraz dilekçesinde ya da mailinde Letonya’ya neden seyahat etmek istediğinizle ilgili detaylı bir iyi niyet mektubu yazmanız mesleki durumunuzu anlatmanız da etkili olacaktır. İtirazınızı mail yoluyla gerçekleştirmeyi tercih ederseniz seyahat hakkında evrakları eklemeniz doğru olur.

Reddi almanız durumunda itiraz işlemleri ve yeniden başvuru yapmak isterseniz firmamızca tekrar ilerlemeniz vizenizin olumlu sonuçlanması açısından daha avantajlı olacaktır. Eksiklerin belirlenmesi; seyahat amacına uygun, doğru ve hatasız evraklarla başvuru yapılması, hızlı ve kolay randevu alma konularında firmamızla iletişime geçebilir ve danışmanlık alabilirsiniz.

Letonya Vizesi için Gerekli Evraklar

STANDART EVRAKLAR (HER BAŞVURU İÇİN OLMASI SORUNLU EVRAKLAR)

TURİSTİK GİDECEKLER İÇİN BANKA DÖKÜMÜ

  • Şirket çalışanı ise şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)
  • Şirket sabihi ise şahsi yada şirket banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)

TİCARİ GİDECEKLER İÇİN EVRAKLAR

  • Şirket Davetiyesi (Firma yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olacak)
  • Şirketin Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)

AILE ZIYARETINE GIDECEKLER IÇIN EVRAKLAR

  • Belediye Onaylı Davetiye
  • 3 Aylık Maaş dökümü (Davet eden kişi masrafları karşılıyorsa)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Davet eden kişi masrafları karşılıyorsa son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)

ŞİRKET SAHİBİ VE FİRMA ORTAKLARI İÇİN

  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilice olacaktır)
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Tescil Bağ-kur Dökümü (E-Devletten alabilirsiniz)

ŞİRKET ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilice olacaktır)
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • SGK Tescil Hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden alınıp barkodlu olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)

SERBEST MESLEK SAHİPLERİ İÇİN

  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilice olacaktır)
  • Oda sicil kaydı (Orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Tescil Barkodlu Bağ-kur dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)

AVUKATLAR İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi (İngilice olacaktır)
  • Baro’dan belge (Orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Avukatlık Kimliği (Fotokopisi)

ÇİFTÇİLER İÇİN

KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı görev ve izin yazısı (İngilice olacaktır)
  • Resmi kurum görev kimlik kartı fotokopisi (Önlü arkalı)
  • Maaş bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Bağkur dökümü (Var ise E-Devlet üzerinden alınabilir)

EMEKLİLER İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilice olacaktır)
  • Emekli cüzdanı veya Emekli yazısı (Emekli olduğu kurumdan)
  • Maaş dökümü (Emekli maaşı alınan bankadan, son 3 aylık güncel bakiye ve kaşe imza)

EV HANIMLARI İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilice olacaktır)
  • Evlilik Cüzdan (Varsa 2-3 sayfasının fotokopisi)
    Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.

ÖĞRENCİ VE ÇOCUKLAR İÇİN

  • Öğrenci Belgesi (Fotokopisi)
  • 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan seyahat izni için noter tasdikli muvaffakatname (Orijinal ve yeni tarihli olup)
    Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.

Letonya Vizesi için Hatırlatmalar

  • Başvurular 6 ay sonrasına başvuru yapılmaya başlandı.
  • Yapılan Başvurular randevu gününden itibaren 15 günlük bir süreçten sonra başlar.
  • 2014 Eylül ayında başlayan Parmak izi vermeler 5 yıl doldurulduğu için tekrar parmak izi verme zorunluğu vardır. Sonraki yıllarda tekrar parmak izi verse dahi yeniden vermek zorundadır.