Amerika Vizesi

Amerika vizesiAmerika; (America) yada resmi adı Amerika Birleşik Devletleri (United States of America), 50 eyalet ve 1 federal bölgeden oluşan bir federal anayasal cumhuriyettir. Kuzey Amerika’nın ortasında, Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu’nun arasında bulunmaktadır. Bu ülkenin vatandaşlarına Amerikalı veya Amerikan denir.

Kuzeyinde Kanada, güneyinde ise Meksika ile sınırı bulunur. Alaska bölgesi, kıtanın kuzeybatısında bulunarak doğusunda Kanada ve batısında Bering Boğazı’nın öbür tarafında bulunan Rusya’nın arasında bulunmaktadır. Ayrıca Karayipler ve Büyük Okyanus’ta bulunan denizaşırı topraklara sahiptir. Resmî kuruluş tarihi 4 Temmuz 1776’dır.

Doğuda Atlas Okyanusundan, batıda Büyük Okyanus’a kadar 4.500 km genişliğindedir. Alaska ve Hawaii’yi de içine alan Amerika 9 milyon kilometrekareden fazla yüz ölçümü vardır. Hawaii ise, Büyük Okyanus’ta olup, kıta üzerindeki Amerika 3.200 kilometre uzaklıktadır.

Amerika vizesi için müracaatlarınızı en erken 90 gün öncesinden gerçekleştirme hakkına sahipsiniz. Konsolosluk resmi tatil günlerini ve olası yoğunluğu göz önünde bulundurarak seyahat planlarınızın aksamaması için vize müracaatlarınızı mümkün olan en erken sürede gerçekleştirmeye özen gösterin. Vize müracaatın sonuçlanmadan ve konsolosluk vize bölümünce talep edilmeden otel ve uçak bileti satın almayın. Amerika vize müracaatınız sonuçlanması aynı gün içinde mülakat sırasında belirtilmektedir.

Amerika Vize İşlemleri

Vize Başvurusu için Lütfen İletişime Geçiniz.

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip bütün vatandaşları Amerika vizesi prosedürüne tabi tutmaktadır. Amerika’ya seyahat edecek Türkiye vatandaşlarının, ülkeye seyahatleri öncesinde Amerika Konsolosluğu temsilciliklerine vize müracaatında bulunmadırlar. Amerika vizesine dair her çok soru ve görüşleriniz ile ilgili firmamıza telefon ve e-posta vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.

Amerika Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Amerika’ya seyahat amacı olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Amerika vizesi işlemlerini seyahatlerinden 2 ila 3 ay öncesinde başlatmaları tavsiye ederiz. Amerika Konsolosluğuna kısa süreli turistik, ticari ya da aile ziyareti amaçlı seyahat edecekseniz, “Göçmen Olmayan Vize” kategorisinde Amerika vize başvurusu yapılmalıdır. Vize tipine göre seyahat amacına uygun, Turistik Vize, Ticari Vize, Öğrenci ve Değişim Programı Vizesi ve Aile Ziyareti Vizesi olarak farklılık gösterebilmektedir.

Göçmen olmayan vize kategorisinde bulunan tüm vize kategorilerinde, müracaat sahipleri Amerikan Konsolosluğunun İnternet sitesinde bulunan çevrimiçi DS-160 Vize Başvuru Formu doldurmakla yükümlüdür. Başvuru konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınabilmesi için online DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun eksiksiz ve İngilizce olarak doldurulması gerekmektedir. DS 160 Formunda bulunan şehri randevuya gideceğiniz şehir ve vize kategorisini seyahat amacınıza uygun şekilde seçmeniz kritik öneme sahiptir.

Başvuru sahibinin Amerika ticari vize amaçlı seyahati için B1 Vizesi, Amerika turistik vize amaçlı seyahati için B2 Vizesi başvurusunda bulunması halinde DS-160 başvuru formunda B1-B2 Vizesi kutucuğunu işaretlemesi gerekmektedir.

Amerika Vize Türleri Nedir?

(A, G, NATO) Diplomatik ve Resmi Vizeler
(B) İş, Turizm, Tıbbi Tedavi
(C) ABD’den Transit Geçiş
(D) Mürettebat Vizesi
(E1/E2) Tüccar / Yatırımcı Vizesi
(F/M) Eğitim veya Dil okulları / Mesleki veya Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri
(J) Değişim Programı
(H, L, O, P, Q, R) Geçici İşçi /Çalışma veya Staj Vizesi – Hem başvuru sahibi hem de birlikte seyahat edecek aile bireyleri
(I) Basın Mensubu ve Gazeteciler

Amerika DS-160 Formu

Amerika vize müracaatı için gerekli evrakların teslimi, konsolosluk mülakatı ve parmak izi işlemleri için Resmi İnternet sitesi üzerinden DS-160 Formunu doldurulduktan sonra, randevu alınmalıdır. Bölge ayrımı yapmaksızın vize başvurularını kabul etmektedir. Firmamız, Göçmen Olmayan Vize başvurusunda bulunacak kişilerin vize işlem sürecinin takibini üstlenmekte olup iletişime geçip statünüze ve mesleğinize göre seçilen Amerika vize kategorisindeki gereken evrak listesi size e-postayla bildirilir ve vize başvurunuz hızla işleme konur.

Online başvuru formuna, başvuru sahiplerinin verdiği bilgiler doğrultusunda DS-160 formunun doldurulmasından, randevu tarihinin alınmasına vize başvuru sürecinin her aşamasını takip ederek, Amerika vize başvurusu sahiplerini vize işlemlerine makul biçimde yönlendirir. Ancak vize başvuru sonucunu ile ilgili karar verme yetkisine sahip olan tek yetkili kurum Amerikan Büyükelçiliği ve Konsoloslukdur.

Amerika Vize Başvurusu için Gereken Evraklar Nelerdir?

Pasaportunuzun seyahat sonrasında 6 ay geçerliliği olması gereklidir. Belirlenen vizesi kategorisine göre, şirket sahipleri, şirket çalışanları, emekliler, devlet memurları, ev hanımları ve öğrenciler için gerekli vize evrakların listesine burada ulaşabilirsiniz. Seyahat giderlerinin kimin tarafından karşılanacağına dair dokümanlar çok önemlidir. Ev hanımı, çocuklar ve öğrencilerin seyahat giderlerini karşılayacak olan sponsorun bilgileri, banka hesap dökümünün yanında sponsorluk yazısınında Amerika vizesi başvuru evraklarına eklenmesi gerekir. Amerika Konsolosluğu gerek görmesi durumunda vize müracaat sahibinden ek evrak talep edebilmektedir. Vize başvurunuzun ilk önce belirlemek ve sorunsuz bir başvuruyu gerçekleştirmek için bizimle iletişime geçin.

Başvuru sahibi gerekli evrakları konsolosluğun belirlenmiş olup müracaat eden kişi hakkında kapsamlı bilgiler edinmek amacıyla talep edilmektedir. Amerika Göçmen Olmayan Vize için gerekli evraklar, seyahat gerçekleştirecek kişinin Amerika vizesi başvurusunda DS-160 Formunun doldurulması zorunlu olup İngilizce olarak doldurulmalıdır.

Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulan DS-160 Formu vize randevusundan en az 3 yada 4 iş günü önceden bitirmesi gerekmektedir.

Göçmenlik ve Vatandaşlık kanunu kapsamında; Göçmen olmayan vize başvurusu yapan T.C. vatandaşları Amerika dışında bir ikametinin olması ve ülkesine yeteri kadar güçlü ailevi, sosyal ve ekonomik bağlarının olduğunu kanıtlaması başvuru sahibinden istenen zorunlu dokümanlara ek belgeler olarak, ziyaretin ardından ülkeye geri döneceğinin bir kanıtı olarak amaca göre uygun belgeler ile beraber ekonomik, ailevi, sosyal her türlü bağlarını gösteren belgeleri de talep etmektedir.

Amerika vizesi

Amerika Vizesi Fotoğraf Ölçüleri Nedir

Form için gereken fotoğrafın güncel ve belirlenen standartlarda, 5cm x 5cm olmalıdır. Fotoğrafın pasaportunuzda ve şayet mevcutsa daha önceki vizelerde kullanılmamış olması, gözlüksüz olması, rötuşsuz ve arka plan beyaz olması zorunludur.

Amerika Vizesi Başvurusu için Randevu Almak Zorunlu mu?

Göçmen olmayan tüm Turistik, Ticari, Ziyaretçi, Öğrenci ve Değişim, Tedavi Amaçlı Ziyaretçi ve Transit Vize dahil Amerika vizesi başvuru işlemlerinde randevu alınmalıdır. Her türlü vize randevusunda seçtiğiniz vize kategorisine makul evrakların konsolosluğa teslim edilmesinin yanında parmak izi alma işlemi ve Konsolosluğunun vize yetkilileriyle mülakat yapılmaktadır. Daha önceden almış olduğunuz Amerika vizeniz varsa yalnız kimlik bilgilerinizde değişiklik olduysa ve kimlik bilgileriniz ile Amerika vizenizi içeren pasaporttaki bilgiler birbiriyle uyuşmadığı taktirde yeni bir vize başvurusunda bulunmanızı öneririz.

Amerika Vize Başvurusuna Şahsen Gitmem Gerekiyor Mu?

Göçmen olmayan vize başvurusu için şahsen konsoloslukta bulunmakla birlikte Mülakat ve parmak izi uygulaması için müracaat sahibini çağırmaktadır. Bunun dışında Kişisel kimlik bilgileri değişimi durumunda gidilmesi gerekmektedir. Ancak bazı istisnai durumlar vardır geçerli aile bireylerin Amerikan vizesine sahip olan 14 yaş altı, 80 yaş üstü ve süresi dolan vizesini yenileyen kişilerin konsolosluk bölümüne giderek vize görüşmesi zorunluluğu yoktur. Bu gibi hususlarda vize başvurusu için gerekli evrakları hazırladıktan sonra evrakları posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Amerika Vizesi Mülakatında Neler Sorulur

Yapılan mülakatta sorular seyahatin içeriğine göre değişiklik gösterir. Seyahat amacını anlamaya yönelik gidiş ve dönüş tarihleri, nerede kalınacağı, tek veya kiminle eşlik edeceği, masrafları kimin tarafından karşılanacağı, Amerika’da tanıdıklarınızın olup olmadığı gibi sorulara, kısa ve net cevaplar verilmelidir. Konsolosluk vize yetkililerinin kafasında soru işareti oluşturacak yanıt ve hareketlerden kaçınılması tavsiye edilir. Mülakat İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde gerçekleştirilir.

Size sorulan sorulara göre vereceğiniz cevaplar, DS-160 Formunda verdiğiniz bilgilerle birbir uygun olmakla birlikte çelişki içinde olmamalıdır.

Yanınızda büyük sırt çantaları, bavul, kamera, uzaktan kumandalı cihazlar, tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayar, parfüm ve su şişesi gibi eşyaları getirmemeniz tavsiye edilir. Mülakata sizin adınıza kimse giremez. Vize başvurusunda bulunan kişi bizzat kendisi Amerika vize yetkilisiyle yapılacak mülakatta bulunmalıdır. Randevu günü parmak izi işlemleri yapılıp daha sonra mülakata için vize yetkilisiyle görüşülür.

Amerika Vizesi Başvuruları Ne Kadar Sürede Sonuçlanır

Başvurunuz seyahat tarihinden önce 2 ila 3 ay kadar yapmanız yararlı olur zira en yakın randevu tarihi konsolosluğun yoğunluğuna göre değişiklik göstermekte olup vizenizin onaylanıp onaylanmadığı, randevu tarihinde gerçekleştirdiğiniz mülakatta vize bölümdeki yetkililerce tarafınıza bildirilir. Vizeniz onay çıkması durumunda pasaportunuz 3 iş günü içinde iş yeri yada ikamet adresinize en yakın PTT merkezine gönderilir. Tercih ettiğiniz PTT merkezi ile ilgili değişikliği randevudan 1 gün öncesine kadar değiştirebilirsiniz. Vize başvurunuz ret kararıyla sonuçlandıysa, randevu günü pasaportunuz ret mektubu ile birlikte size iade edilir.

Amerika Vize Ücreti 2020

Turistik, ticari, aile ziyareti ve diğer vize türlerine göre Amerika vize ücretleri değişiklik gösterir. Amerika vizesi ücretinin iki şekilde yapılır, kredi kartı ve Amerikan Konsolosluğuna ait hesaba yatırılmalıdır. Bankadan yapılan vize ücretin dekontu mutlaka yanınızda olması gerekmektedir.

Vize şartları ile ilgili bilgi edinmeden otel ve uçak bileti satın almadan önce vize işlemlerinizi sonuçlandırdıktan sonra konaklama ve uçak bileti satın alımlarını gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır. Firmamızla bize ulaşarak Amerika vizesi başvuru işlemleri için gereken belgelerin listesinin yanında başvuruda bulunduğunuz vize türüne dair ücretler hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Amerika Vize Reddi

Amerika vize başvurusu dahilinde gerçekleştirilen mülakat sonrasında konsolosluk vize yetkilileri başvuru sahibine vize sonucunu bildirmektedir. Vize başvurusunun ret kararı ile başvuru sahibine pasaportu iade edilir ve bu karar yazılı bir açıklama ile paylaşılır. Vize reddi belgesi 214 (b) olarak işaretlenmiş ise başvuru sahibinin Amerika göçmen yasaları uyarınca vize almaya uygun bulunmadığı açıklanmış olmaktadır. Kişinin yeniden başvuruda bulunması halinde vize harç bedelini yeniden ödemesi, randevu alınıp ve olumsuz olan vize başvurusunun ardından şartların değiştirdiğine dair yeni belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir.

Göçmenlik Yasası 214 (b) maddesine istinaden konsolosluk tarafından reddedilmesi halinde başvurunun tekrardan gözden geçirilmesi ve karara itiraz edilmesi söz konusu olmamaktadır. Kararına yönelik sorulan sorulara konsolosluk tarafından cevap verilmemektedir.

Başvuruya ait vize reddi belgesinin 221 (g) işaretli vize ret belgesi içerisinde başvuru sahibinin tamamlaması gereken eksik evrakların 12 ay içinde tamamlanması gerekmektedir. Bu belge dahilinde başvuru sahibinin 12 ay geçmeden tekrardan vize harç bedeli ödemesine gerek bulunmamaktadır. Bu süre zarfında tamamlamazsanız dosyanız kapanma sürecine girebilir ya da yeniden başvuru ücreti ödemeniz gerekebilir.

Eğer Amerika vizesi yeniden başvurmak isterseniz yeni bir vize başvurusu ve vize işlemlerinize yeniden başlamanız gerekir. Bu durumda evraklarınızın Amerikan Konsolosluğunun istediği kriterlere uygunluğunu dikkatle gözden geçirin ve DS-160 Formunda net ve doğru cevaplar verdiğinizden emin olun. Başvurulan vize kategorisinin gerektirdiği evraklar tam ve hatasız hazırlanmalıdır.

Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar

STANDART EVRAKLAR (HER BAŞVURU İÇİN OLMASI SORUNLU EVRAKLAR)

TURİSTİK GİDECEKLER İÇİN BANKA DÖKÜMÜ

  • Şirket çalışanı ise şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)
  • Şirket sabihi ise şahsi yada şirket banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)

TİCARİ GİDECEKLER İÇİN EVRAKLAR

  • Şirket Davetiyesi (Firma yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olacak)
  • Şirketin Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)

AILE ZIYARETINE GIDECEKLER IÇIN EVRAKLAR

  • Davet eden kişinin dilekçesi
  • Davet eden kişinin Pasaport görüntüsü

ŞİRKET SAHİBİ VE FİRMA ORTAKLARI İÇİN

  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Tescil Bağ-kur Dökümü (E-Devletten alabilirsiniz)

ŞİRKET ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • SGK Tescil Hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden alınıp barkodlu olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)

SERBEST MESLEK SAHİPLERİ İÇİN

  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Oda sicil kaydı (Orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Tescil Barkodlu Bağ-kur dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)

AVUKATLAR İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi
  • Baro’dan belge (Orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Avukatlık Kimliği (Fotokopisi)

ÇİFTÇİLER İÇİN

KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı görev ve izin yazısı
  • Resmi kurum görev kimlik kartı fotokopisi (Önlü arkalı)
  • Maaş bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Bağkur dökümü (Var ise E-Devlet üzerinden alınabilir)

EMEKLİLER İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Emekli cüzdanı veya Emekli yazısı (Emekli olduğu kurumdan)
  • Maaş dökümü (Emekli maaşı alınan bankadan, son 3 aylık güncel bakiye ve kaşe imza)

EV HANIMLARI İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Evlilik Cüzdan (Varsa 2-3 sayfasının fotokopisi)
    Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.

ÖĞRENCİ VE ÇOCUKLAR İÇİN

  • Öğrenci Belgesi (Fotokopisi)
  • 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan seyahat izni için noter tasdikli muvaffakatname (Orijinal ve yeni tarihli olup)
    Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.