Bangladeş Vizesi Nasıl Alınır?

Bangladeş Vizesi için; Konsolosluk üzerinden, Bangladeş’ e 30 güne kadar ticari amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvurular için gerekli belgeler;

Hatırlatmalar
  • Sunulacak olan tüm belgelerin güncel olduğundan emin olunuz. (Son 3 aya ait belgeler)
  • Bu bölümde belirtilen belgelere ek olarak konsolosluğu farklı belge veya belgeler sunmanızı isteyebilir.
  • İlk kez başvuru yapacak olan kişiler faaliyet belgesi, oda kayıt belgeleri orijinal olacak
  • Ticari gidecek olan kişilerin banka hesapları Firmanın banka hesabı olacak
  • Ticari için gelen davetiye’nin sunulması
Şirket Sahibi ve Firma Ortakları İçin
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde yeni çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş 3,5*4,5 boyutta resim)
  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce olacak)
  • Ticari için gelen davetiye
  • Faaliyet belgesi (İngilizce ve Güncel tarihli)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Bağ-kur Dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
  • Şirket yada Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
Şirket Çalışanları İçin
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde yeni çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş 3,5*4,5 boyutta resim)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce olacak)
  • Ticari için gelen davetiye
  • Faaliyet belgesi (İngilizce ve Güncel tarihli)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • SGK Tescil Hizmet dökümü barkodlu (E-Devlet üzerinden alınıp barkodlu olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
Serbest Meslek Sahipleri İçin
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde yeni çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş 3,5*4,5 boyutta resim)
  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce olacak)
  • Ticari için gelen davetiye
  • Oda sicil kaydı (İngilizce ve Güncel tarihli)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Bağkur dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
  • Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
Avukatlar İçin
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde yeni çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş 3,5*4,5 boyutta resim)
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi (İngilizce olacak)
  • Ticari için gelen davetiye
  • Baro’dan belge (İngilizce ve orjinal olacak
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Avukatlık Belgesi
  • Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi