Belçika Vizesi Nasıl Alınır?

Belçika Vizesi için; Vize Başvuru Merkezinden, Belçika’ ya 90 güne kadar turistik, ticari, aile ve arkadaş ziyareti, kültürel, kurs vb. amaçla yapacağınız kısa süreli vize başvuruları için gerekli belgeler;

Hatırlatmalar
  • Sunulacak olan tüm belgelerin güncel olduğundan emin olunuz. (Son 3 aya ait belgeler)
  • Bu bölümde belirtilen belgelere ek olarak konsolosluğu farklı belge veya belgeler sunmanızı isteyebilir. Belgelerin eksikliği, Schengen kuralları dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebebiyet verebilir.
  • İlk kez başvuru yapacak olan kişiler faaliyet belgesi, oda kayıt belgeleri orijinal olacak
  • Ticari gidecek olan kişilerin banka hesapları Firmanın banka hesabın sunulması;
  • Ticari, ve Aile Ziyareti için gelen davetiye’nin sunulması;
  • Son 60 ay içerisinde, herhangi bir Schengen ülkesine parmak izi (VIS) verdiyseniz, şahsen başvurmanız gerekmemektedir. Firmamız tarafından sizin adınıza gerçekleşecektir.
 ŞİRKET SAHİBİ VE FİRMA ORTAKLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Bağ-kur Dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
ŞİRKET ÇALIŞANLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • SGK Hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden alınıp barkodlu olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
SERBEST MESLEK SAHİPLERİ İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Oda sicil kaydı (Varsa yeni orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Bağkur dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)
  • Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
AVUKATLAR İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi
  • Baro’dan belge (Varsa yeni orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Avukatlık Belgesi
  • Şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği(Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
ÇİFTÇİLER İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Ziraat odasından çiftçilik belgesi (Orijinal ve yeni tarihli)
  • Bağkur dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
  • Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı görev ve izin yazısı
  • Resmi kurum görev kimlik kartı fotokopisi (Önlü arkalı)
  • Maaş bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
EMEKLİLER İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Emekli cüzdanı veya Emekli yazısı (Emekli olduğu kurumdan)
  • Maaş dökümü (Emekli maaşı alınan bankadan, son 3 aylık)
  • Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
EV HANIMLARI İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Ailenin geçimi sağlayan kişilerin, gelirlerini belirten evraklar
  • Geçimi sağlayan kişilerin, şahsi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Evlilik Cüzdan (2-3 sayfasının fotokopisi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal ve yeni tarihli – Evlenmeden öncesi ve sonrası)
ÖĞRENCİ VE ÇOCUKLAR İÇİN
  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Öğrenci Belgesi (Fotokopisi)
  • 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan seyahat izni için noter tasdikli muvaffakatname (Orijinal ve yeni tarihli olup)
  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Öğrencinin geçimi sağlayan kişilerin, gelirlerini belirten evraklar
  • Geçimi sağlayan kişilerin, şahsi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
SİGORTA