İsrail Vizesi

İsrail vizesi

İsrail; (יִשְׂרָאֵל) ya da resmî adıyla İsrail Devleti, Batı Asya’da Akdeniz’in güneydoğu kıyısında ve Kızıldenizin kuzey kıyısında yer alan kuzeyinde Lübnan, kuzey doğusunda Suriye, doğusunda Ürdün, güney batısında Mısır ve hem batı hem de doğusunda sırasıyla Filistin toprakları olan Gazze Şeridi ve Batı Şeria ile komşudur. Ülkede ekonominin ve teknolojinin merkezi Tel Aviv iken idari merkez ve ilan edilmiş başkent Kudüs’tür ancak devletin Kudüs üzerindeki egemenliği tam olarak tanınmamaktadır.

1947’de Birleşmiş Milletler’in hazırladığı Filistin Paylaşım Planı ile bölgede bağımsız Arap ve Yahudi devletleri ile uluslararası Kudüs yönetiminin kurulması istendi. Planı Yahudi Ajansı kabul ederken Arap liderler reddetti. Bir sonraki yıl Yahudi Ajansı, İsrail Devletinin bağımsızlığını ilan etti ve hemen peşinden başlayan 1948 Arap-İsrail Savaşı sonucunda İsrail eski Filistin Mandası topraklarının büyük çoğunluğunu elinde tutarken komşu Arap ülkeleri ise Batı Şeria ve Gazze’yi ele geçirdi. Bu tarihten sonra İsrail ile Arap ülkeleri arasında birçok savaş çıktı; İsrail, 1967’deki Altı Gün Savaşından itibaren Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Golan Tepelerini işgal etti. Kendi idaresini Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri’ne içine alarak genişletse de bunu Batı Şeria’da gerçekleştiremedi. İsrail’in Filistin topraklarını işgali, modern zamanların en uzun işgalidir. Filistin-İsrail çatışmasını bitirme çabaları hâlen daha nihai bir barış anlaşmasına yol açmadı.

Uzun ve dar bir şekle sahip olan İsrail, 470 km uzunluğunda olup, en geniş bölgesi yaklaşık 135 km’dir. Sınırları ve ateşkes hatları içerisinde kalan toplam yüz ölçümü 27.817 km²’dir. İsrail, nüfusuyla çeşitli din, kültür ve sosyal geleneklere sahip insanları bir araya getirmiştir. Para birimi Yeni İsrail şekelidir. İsrail dünyadaki en büyük 43. ekonomiye sahiptir. Aynı zamanda İnsani Gelişme Endeksinde Orta Doğu’da ilk sırada yer alır ve Asya’da ise beşinci sıradadır.

İsrail Vize İşlemleri

Vize Başvurusu için Lütfen İletişime Geçiniz.

İsrail’ya seyahat amaçlı bulunacak Umuma Mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ülkeye seyahat öncesinde İsrail vizesi için başvuru yapması gerekmektedir. İsrail’ya seyahat edecek Hususi pasaport, Hizmet pasaport ve Diplomatik pasaporta sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

İsrail Vizesi Nasıl Alınır?

İsrail vize başvurunuz tarafımca başvuru sonuna kadar etkin bir takip yolu izlemekteyiz. Vize başvuru sahiplerinin zaman kazanmasına katkı sağlamaktadır. Seyahat amacı ile vize türünün uyumu, evrakların tam ve doğru bir şekilde tamamlanması için gerekli olan işlemleri sunmaktadır. İsrail vizesi almak için gerekli evraklarınızı şahsen ya da kargo ile firmamıza ulaştırabilirsiniz.

İsrail Vizesi Türleri

İsrail vize başvurularını belirli vize kategorileri altında müracaat edilmesini talep etmektedir: Turist Vizesi, Ticari Vizesi, Konferans Vizesi, Çalışma Vizesi, Transit Vizesi, Öğrenci Vizesi, Araştırmacı Vizesi, Gazeteci Vizesi, Tedavi Amaçlı Vize, kategorileri bulunmaktadır.

İsrail Turistik Vizesi (Akraba, Arkadaş Ziyareti)
İsrail’ya Aile-Akraba ziyaretleri için ziyaret etmek amacıyla İsrail’ya seyahat etmek istiyorsanız, yapılan başvuru olarak ‘Akraba ve Arkadaş ziyareti’ kapsamında vize başvuru yapılması gerekmektedir. Sizi davet edecek kişi İsrail Dış işler bakanlığında davet çıkartması ve ayrıca davet eden kişinin pasaport ya kimliği ibraz etmesi gerekir.

İsrail Turistik Vizesi (İşveren)
İsrail, Türkiye arasındaki iş ticaretin dolayı iş insanları bazen turistik amaçlı ziyaret etmek isteyebilir.

İsrail Turistik Vizesi (Çalışan)
Özel şirkette çalışmaktasınız; İsrail’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize başvurusunda bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir.

İsrail Turistik Vizesi (Kamu Çalışanı)
Kamu çalışanı olarak İsrail’ya seyahat etmeyi planlayanlar vize almak için bazı evraklar hazırlamanız gerekir. Kâr amacı gütmeyen, özel çalışan veya iş insanları kadar evrak hazırlamak durumunda kalmamaktadır. Standart belgelerin dışında kurumdan istenilen belgeleri ibraz etmeniz gerekecektir.

İsrail Turistik Vizesi (Emekli)
Aile veya diğer turistik amaçlarla İsrail’ya seyahat edenler turistik seyahat etmek isteyen emekliler, kendilerinden talep edilen belgeleri hazırlayarak başvuru yapabilirler.

İsrail Turistik Vizesi (Çiftçi)
Mesleği çiftçilikle uğraşan Türk vatandaşları, diğer sigortalı çalışan ve iş yeri sahiplerinden ayıran ise vergi levhasıyla faaliyet göstermeyen çiftçilerin pek çoğu tarım sigortasına bağlı olarak çiftçilik belgesi almak zorundadır. Çiftçilik işiyle uğraşıyorsanız, vize alabilmek belirli evrakları sunmanız gerekecektir.

İsrail Turistik Vizesi (Öğrenci)
Öğrencilerin çalışma sektöründe aktif ve maddi yeterlilikleri olmadığı için masraflarını karşılayacak bir sponsor ihtiyaç duymaktır. İsrail turistik vizesini alabilmesi için bu sponsorlar ise aile bireyidir. Sponsor destekli turistik vize başvurularında, sponsor’un çalışma statüsüne göre talep edilen belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.

İsrail Turistik Vizesi (Ev Hanımları, Çalışmayan & İşsiz)
Ev hanımı, çalışmayanlar ise gerekli evrakları yerine getirdiği takdirde işsiz olsanız dahi vize alabilirler. En unsur konu ise seyahat edecek kişinin masraflarını karşılayacak aile bireyin vize başvuru sahibine sponsor olmaktadır. Yakınınız, çalışma durumuna bağlı olarak evraklarını hazırlayarak başvurunuz ve seyahatiniz için size destek olur. Çalışmayan bazı kişilerin yaşlarından dolayı vize alımında sıkıntılar yaşanabilmektedir.

İsrail Ticari Vizesi (İşveren, Çalışan)
İsrail ticari amaçla seyahat etmeyi planlayanlar ise, seyahatin amacı olarak İsrail Konsolosluğu tarafından ‘ticari vize’ kapsamında değerlendirilebilmesi için bazı şartlar vardır. Bunların en önemlisi, başvuru yapanın mesleğiyle ilgili İsrail’daki bir firmayla görüşmeye yada bir fuara katılacak olmasıdır. İsrail’dan ticari vize başvurularında, davet eden firmanın davetiyesi antetli kağıda yazılmış, gidecek olan kişileri pasaport bilgileri ve imzalı ve kaşeli olmalıdır. Davetiye e-mail yoluyla da iletilebilir, fotokopisi kabul edilmektedir. Fuar için vize başvurusu yapanların İsimleri görünmesi ve fuar biletlerini ibraz etmeleri avantaj sağlayacaktır.

İsrail vizesi

İsrail Vizesi İçin Başvuru 2020

Vize almaya karar vermiş başvuru sahibi yapması gereken öncelikli olarak vize çeşidine göre ilgili vize evraklarını öğrenmek olmalıdır. Bunun için size uygun olan İsrail vize başvurusu 2020 yılı güncel evrak listesini hazırlar printer çıktısı veya size mail olarak firmamız iletmektedir.

Başvuru yapacak olan kişinin hazırlaması gereken belgelerin yanında statünüze göre iş yerinizden temin edeceğiniz belgelerle birlikte gelirinizi gösteren belgeleri hazırlayarak firmamıza ulaştırmanız gerekmektedir. Ulaştırdığınız belgeleri tek tek inceleyerek dosyanızı hazırlanır. Randevu günün tarafımızca yapılacaktır.

İsrail Vize Başvuru Formu

İsrail vizelerinin türüne göre hazırlanması ve doldurulması gereken bazı temel evrakları olan pasaport, biometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, seyahat sigortası ve başvuru formu bu evraklar arasında yer almaktadır.

Başvuru formunuz olarak doldurulmuş olması gerekmektedir. Size ait bilgilerin kusursuz ve İsrail Konsolosluğunun istediği şekilde olması gerekmektedir. Başvuru Form üzerinden herhangi bir karalama, oynama olmaması gerekmektedir. Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz İsrail vize başvuru formu tarafımızca uygun ve kusursuz şekilde hazırlanır.

İsrail Vizesi Çıkış Süresi

İsrail vizesi başvuru işlemleri eksiksiz ve başarılı bir şekilde sağlanması dahilinde ortalama olarak 5-7 iş gün içinde vize çıkar. Ancak İsrail Konsolosluğunun randevu tarihlerinin yoğunluğu ve ek evrak talebi süreci gibi beklenmedik durumların göz önünde bulundurularak, İsrail seyahat planının aksamaması için seyahat tarihinden en az 1 ay önce başvuruyu yapılması doğru olur. İsrail vize işlem ve sonuçlanma süreleri konsolosluğun inisiyatifinde olup, firmamızın süreç ilgili herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

İsrail Vize Ücreti

İsrail vize ücreti, İsrail Konsolosluğun vize harcı olmayıp, seyahat sigortası ve Hizmet bedeli bulunmaktadır.

İsrail Seyahatim İçin Hangi Vizeye Başvurmalıyım?

Seyahat amacınıza uygun olan vize tipine bağlı olup;  bir iş toplantısına davetli iseniz ya da fuar katılımı sağlayacaksanız İsrail ticari vizedir. Gezi, ziyaret, tatil amaçlı seyahatler için İsrail turistik vizeye; İsrail’a akademik organizasyona ya da konferansa gitmek istiyorsanız Konferans vizesi talebinde bulunabilirsiniz.

İsrail Vizesine Şahsen Başvurmam Gerekiyor mu?

İsrail vizesi her başvuru için randevuya gelmenize gerek yoktur. Yapılacak başvuru tarafımızca yapılmaktadır. Başvuru sonucunda vize çıkışında ofisimizden yada kargo yolu ile gönderilecektir.

İsrail Vizesi Başvurum Ne Kadar Sürede sonuçlanır?

İsrail Konsolosluğu başvuru yapıldıktan sonra  sonra 5-7 iş günü içinde vize çıkar.

İsrail Konsolosluğu Ek Evrak İsteyebilir mi?

Seyahat amacına uygun hazırlanmış başvuru evraklarına ilave olarak ek evrak isteyebilir. Gerekli belgeleri firmamıza ulaştırıp daha sonra tarafımca iletilmektedir.

İsrail Vize Red Edilme Durumunda;

Yapılan başvuru ret ile sonuçlanmış ise vizelerin harç bedellerini iade etmemektedir.

İsrail Vizesi Genel Evraklar

STANDART EVRAKLAR (HER BAŞVURU İÇİN OLMASI SORUNLU EVRAKLAR)

TURİSTİK GİDECEKLER İÇİN BANKA DÖKÜMÜ

  • Şirket çalışanı ise şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 6 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)
  • Şirket sabihi ise şahsi ve de şirket banka hesap hareketleri dökümü (Son 6 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)

TİCARİ GİDECEKLER İÇİN EVRAKLAR

  • Şirket Davetiyesi (Firma yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olacak)
  • Şirketin Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)

AILE ZIYARETINE GIDECEKLER IÇIN EVRAKLAR

  • Davet eden kişiden davet yazısı
  • Davet eden kişinin pasaportu, oturum yada çalışma belgesinin fotokopisi
  • 3 Aylık Maaş dökümü (Davet eden kişi masrafları karşılıyorsa)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Davet eden kişi masrafları karşılıyorsa son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)

ŞİRKET SAHİBİ VE FİRMA ORTAKLARI İÇİN

  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce yazılacak)
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Tescil Bağ-kur Dökümü (E-Devletten alabilirsiniz)

ŞİRKET ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce yazılacak)
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • SGK Tescil Hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden alınıp barkodlu olacak)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)

SERBEST MESLEK SAHİPLERİ İÇİN

  • Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce yazılacak)
  • Oda sicil kaydı (Orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Tescil Barkodlu Bağ-kur dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)

AVUKATLAR İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi (İngilizce yazılacak)
  • Baro’dan belge (Orijinal olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Avukatlık Kimliği (Fotokopisi)

ÇİFTÇİLER İÇİN

KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN

  • Bağlı bulunduğu makamdan onaylı görev ve izin yazısı (İngilizce yazılacak)
  • Resmi kurum görev kimlik kartı fotokopisi (Önlü arkalı)
  • Maaş bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Bağkur dökümü (Var ise E-Devlet üzerinden alınabilir)

EMEKLİLER İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce yazılacak)
  • Emekli cüzdanı veya Emekli yazısı (Emekli olduğu kurumdan)
  • Maaş dökümü (Emekli maaşı alınan bankadan, son 3 aylık güncel bakiye ve kaşe imza)

EV HANIMLARI İÇİN

  • Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce yazılacak)
  • Evlilik Cüzdan (Varsa 2-3 sayfasının fotokopisi)
    Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.

ÖĞRENCİ VE ÇOCUKLAR İÇİN

  • Öğrenci Belgesi (Fotokopisi)
  • 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan seyahat izni için noter tasdikli muvaffakatname (Orijinal ve yeni tarihli olup Noter onaylı İngilizce tercüme olacak)
    Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.