Kanada; (Canada) Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir. Büyüklüğü, Büyük Okyanustan, Kuzey Arktik denizine kadar 9.98 milyon kilometre karedir. Yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük 2. ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada’nın ortak sınırı dünyanın en uzun kara sınırını oluşturur. Kanada’nın topraklarında çoğunlukla ormanlar ve bunun yanı sıra Rocky Dağları’ndaki tundra hakimdir. Nüfusun beşte dördü de güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada’da zamanla soğuk ya da çok ciddi kış soğuklarıyla geçer, ancak güneyin’deki alanlar yaz aylarında bir o kadar da sıcak olur.
Kanada, Aborjinlerin binlerce yıldır yaşadığı bir alan olup 15. yüzyıl sonlarında, İngiliz ve Fransız kolonileri Atlantik kıyısı civarlarında ilk kolonilerini kurmaya başladılar. Bölge daha sonralarında ise tamamen İngilizlerin kontrolüne girmiştir. Ancak Birleşik Krallık, başta Kuzey Amerika kıtası olmak üzere, bugünkü Kanada’yı da oluşturan topraklardaki gücünü, çeşitli savaşlarla, 18. yüzyılın sonlarından itibaren kaybetmiştir.
Kanada Turist Vizesi
Kanada Turistik vizesi, diğer vize türleri içinde en çok başvuru gerçekleştiği vize türüdür. Kanada turistik vizesi, turistik amaçlı gitmek isteyen kişiler için uygun vize türüdür. Kanada turist vizesi, ziyaretçi vizesi veya Kanada geçici yerleşim vizesi “Canada Temporary Resident Visa – TVR” de söylemektedir. Kanada turist vizesi süresi en fazla 180 gün olup tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir.
Türkiye, Kanada turist vize alması gereken ülkeler arasında yer alır. Kanada Turistik vizesi alabilmek için Kanada vizesi için sunulan tüm evrakların Kanada Konsolosluğuna kusursuz bir şekilde teslim edilmesi gerekmektedir. Umuma mahsus pasaport, Hususi pasaport, Hizmet pasaport, Diplomatik pasaport sahipleri; Kanada’ya turistik amaçlı seyahatler için vize başvurusunda bulunmalıdır.
Kanada Turistik Vizesi Nasıl Alınır?
Turistik vize başvurusu Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri vasıtasıyla gerçekleşir. Kanada Turistik vizesi sadece Kanada’da kısa süreli ve turistik amaçlı bulunmak isteyen müracaat sahipleri içindir.
Turistik vize alımı için 10 yıl içinde alınmış geçerli bir pasaport olmalıdır. Vize için gerekli evrakları hazırlayıp sonrasında, Kanada Konsolosluğu İnternet sitesinden online olarak vize ücreti yatırılmalıdır. Vize için gerekli ödemesi yapıldıktan sonra Kanada Konsolosluğu yetkilisi olan bir vize başvuru merkezi aracılığıyla biometrik kayıt için randevu alınıp sonrasında hazırlanan gerekli evraklar ile randevuya gidilir.
Kanada Turistik Vize Başvuru Şartları
Kanada Turistik Vizesi için başvuru yapacak olan şahsın yeterlilik şartları iyice inceleyip ve başvuru evraklarla beraber kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Oluşabilecek herhangi bir yanlışlığı önlemek için firmamızca profesyonel bir çalışma yürütebilirsiniz. Kanada vize başvurunuz esnasında başvuru sahiplerinde gözden kaçıra bileceğiniz birçok detay bulunmaktadır.
Kanada Ticari Vizesi
Kanada ticari vizesi, Ticari ve fuar amaçlı gitmek isteyen kişiler için uygun vize türüdür. Kanada ziyaretçi vizesi “Canada Temporary Resident Visa – TVR” de söylemektedir. Kanada ticari vizesi 6 Ay’dan daha kısa bir süre ve sadece ticari amaçlı çok girişli alınan bir vizedir.
Kanada Ticari Vizesi Nasıl Alınır?
Ticari vize başvurusu Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri vasıtasıyla gerçekleşir. Kanada Ticari vizesi sadece Kanada’da kısa süreli ve Ticari veya Fuar amaçlı bulunmak isteyen müracaat sahipleri içindir.
Ticari vize alımı için 10 yıl içinde alınmış geçerli bir pasaport olmalıdır. Vize için gerekli evrakları hazırlayıp sonrasında, Kanada Konsolosluğu İnternet sitesinden online olarak vize ücreti yatırılmalıdır. Vize için gerekli ödemesi yapıldıktan sonra Kanada Konsolosluğu yetkilisi olan bir vize başvuru merkezi aracılığıyla biometrik kayıt için randevu alınıp sonrasında hazırlanan gerekli evraklar ile randevuya gidilir.
Kanada Ticari Vize Başvuru Şartları
Kanada Ticari vizesine başvurup ve bunun dışında Kanada’da kalmak, iş başvurunda bulunmak gibi bir planınızın olmaması gerekmektedir. Bu nedenle, başvuru sırasında Türkiye’ye geri döneceğinize dair nitelikli kanıtlar sunmalısınız.
Şirketinizin banka hesapları ve başvuru sahiplerin Gelir kaynağınız Kanada dışında olmalıdır. Kanada’ya firma tarafından davetiye ya da fuar bileti ve kalacağınız konaklamanız Türkiye’ye dönüş için yeterli maddi durumunuzun olduğunu kanıtlayıcı belgelerle başvuru koşulları yerine getiriyorsanız, Kanada Ticari Vizesine başvurabilirsiniz.
Kanada Ticari Vizesi Davet Mektubu
Kanada Ticari vizesi için gerekli belgeler, diğer vize türlerinden çok da farklılık olmayıp tek unsur gösteren davet mektubudur.
Davet Mektubu
Kanada’ya davet eden Kanadalı firma tarafından yazılmış bir davet mektubu mutlaka evraklarınız arasında bulunmak zorundadır. Bu mektup sizin Ticari amaçlı vizeye başvurma nedeniniz olacağı için Kanada’ya gideceğinizi kanıtıdır.
Yatırımcı görüşmesi, fuar veya konferans ziyaretçisi, iş ortağı veya şirket tesislerine eğitim için gideceğinizi kanıtlayan belgelerle birlikte firmaya yazdırarak dilekçenizde.
Kanada’ya davet edilen kişinin; tüm kişisel bilgileri, çalıştığı firma ismi ile görev tanımı var ise iki firma arasındaki belge ya da yazışmalar birlikte seyahatin tam amacını belirtilen bilgiler birlikte davet eden firmanın adres, telefon, internet sitesi, tescil tarihi ve firmanın yaptığı iş türü hakkında kısa bilgi olması faydalı olacaktır.
Kanada Aile Ziyareti Vizesi
Kanada’da yaşayan aile bireylerini ziyaret amaçla gidilecekse Kanada Aile Ziyareti vizesine başvuru yapmak gerekmektedir. Diğer vize türlerden ayrılan fark aile bireyin kanada vatandaşı ya da oturum izne sahibinden gelen davetiye mektubudur. Gelen Davet mektubu ile birlikte vize başvuru evraklarıyla sunulmasıdır.
Başvuru yapılabilmesi için Kanada Göçmenlik ve Mülteci Koruma Yasası’nın şartlarını karşılamanız gerekmektedir. Geçici olarak Kanada’da kalacağınızı ve seyahat amacının bitiminde ülkenize dönüş yağacağınızı belgeler ile kanıtlamanız lazımdır. Bunun yanında seyahat eden ve edecek olan aile bireylerin masraflarının karşılanabileceğine dair banka dökümleriyle mutlaka sunulmalıdır.
Davet eden kişiden istenilen evraklar;
- Davetiye; Davet eden aile bireyin tüm iletişim bilgilerini içermeli ve İmzalanmış olup taranıp E-posta olarak gönderilebilir ve çıktısı alınabilir.
- Davet eden kişi ne amaçla kalıyorsa veya vatandaşı ise pasaportu, kimlik fotokopisi, oturum iznin fotokopisi
- Davet eden aile bireyi seyahatin masraflarını karşılayacaksa; Son 3 aylık maaş bordro ve banka hesap dökümleri size yollaması
Kanada Kısa Dönemli Öğrenci Vizesi
Dünya çapında ilgi göre Kanada eğitimi her yıl yüzlerce öğrenci adayı ile Kanada’ya kısa süreli öğrenci vizeyi ile ziyaret etmektedir. Kısa Süreli Öğrenci Vizesi 6 ay ve 6 aydan kısa kalacak öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Eğer dil okulu veya eğitiminiz 6 aydan fazla sürecekse Uzun Dönemli Öğrenci Vizesine başvurulmalıdır.
Kısa Süreli Öğrenci Vizesine başvuran kişi, 6 aydan daha uzun bir süre kalamayacağından Öğrenciliği bittiği an ülkesine dönmek zorundadır. Kısa dönemli Öğrenci vizesi süresi devam kişinin öğrenimi bitimde ülkesine dönüş yapmak zorundadır. Tekrar Kanada’ya seyahat etmek isterse seyahatinizin amacına bağlı bir vize türüne başvuru yapılması gerekmektedir.
Kısa Süreli Öğrenci Vizesi Almak İçin Gerekenler
Kısa süreli öğrenci vizesi almak isteyen başvuru sahibi Türkiye’ye geri döneceğinizi garanti etmesi istenmektedir. Kanada’da öğrenim süresinden sonra kalmayacağınıza ve geri döneceğinize dair Kanada Konsolosluğunu ikna etmesi durumda vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına neden olacaktır.
Dil eğitimi en yaygın kısa süreli öğrenci vizesi alma nedeni ile aynı zamanda Dil Okulu vizesi olarak da geçebilir. İster dil eğitimi, ister başka bir eğitim olsun, Kanada’da kalacağınız süre boyunca masrafları karşılamaya yetecek kişinin ya da öğrenci olan kişinin sponsoru olan banka hesabında tüm masrafları karşılayacak maddi imkanı olması lazımdır.
Kanada Kısa Süreli Öğrenci Vizesi Başvurusu
Kısa dönemli öğrenci vizesi, diğer vize türlerinde çok da farklılık göstermez ancak başvuru evrakların dışında okul ile konaklama bilgilerin olduğun evraklar olmasıdır. Eğitim veya dil okuluna gitmek istediğiniz okul seçimini yaptıktan sonra kabulünüzü aldıktan sonra vize işlemlerine başlatabilirsiniz. Firmamız tarafından size başvuru türü için gerekli evrakların listesi E-posta yolu ile size temin edip
Başvuru evrakları hazırlayıp online başvuru formu bitimden sonra Konsolosluğunun yetkilendirdiği başvuru merkezinden randevu alınmalıdır. Başvurusu yapılması için evrakları hazırlamanız ve kendiniz hakkınızdaki bilgileri doğru bir şekilde tarafımıza ulaştırmanız yeterli olacaktır. Evrak kontrolünden sonra online formun hatasız şekilde doldurulması olup parmak izi için randevu alınacaktır. Başvuru günü parmak izi vermek durumda olup randevu günü ve saatinde başvuru merkezinde olmak durumdasınız.
Dil Okulu Kabul Mektubu
Başvuru sahibin kabul edildiği Kanada Dil Okulu tarafından size gönderilen Dil Okulu Kabul Mektubu (Acceptance Letter) mutlaka evrakların arasında olmalıdır. Kabul mektubunda mutlaka isminiz olmalıdır. Kabul mektubunda veya ek belge olarak başvuru sahibin Dil okulun başlangıç ve bitiş tarihleri ve haftalık ders saatleri birlikte başvuru evraklarında bulunması gerekir.
Konaklama ve Okul Bilgileri
Dil okulu ya da eğitim ile ilgili, Kanada seyahatiniz boyunca konaklayacağınız yerin bilgileri, konaklama ücreti, konaklama ücretini karşılayabileceğinizi gösteren Kabul edildiğiniz okulun ismi ve bilgileri ‘de evraklar arasında yerini olmalıdır.
Kanada Uzun Süreli Öğrenci Vizesi
Eğitim hayatı 6 Ay’dan fazla okumak ve yaşamak istiyorsanız Kanada uzun dönem öğrenci vize türüne başvurmanız gerekmektedir.
Her yıl Kanada’ya bütün ülkelerinden yaklaşık olarak 300 bini aşkın öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Kanada uzun süreli öğrenci vizesi genelde eğitim sürenizi kapsayacak şekilde olup bu süre vizeyi uzatılabilmektedir. Kanada’da vize süresince yaşayabilir, part-time olarak çalışma, konaklama ve ülkeye çoklu giriş hakkına sahip olursunuz. Kanada öğrenci vizesi ile kazandığınız haklar arasında, eğer Kanada’da üniversite eğitimini uzatacaksınız eğer vize bitiminden önce tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Uzun Süreli Kanada Öğrenci Vizesi Şartlar Nelerdir?
1 ila 4 yıl gibi eğitim süresine yapmak isterseniz uzun süreli öğrenci vizesi şartı okula kabul edinmenizdir. Uzun süreli öğrenci başvuru için kabul mektubunuz yok ise başvurunuz gerçekleşmez.
Başvuru yapacak olan kişinin hayatı boyunca bir suça ya da sabıka kaydını rastlanmaması gerekiyor aksi bir durumda başvurunuz göz önüne olur. Kanada, refah seviyesi en yüksek olan ülkeler arasında bulunduğundan dolayı vize başvurunuzun sonucu kötü yönde etkilenebilir.
Kanada’da kalacağınız süre boyunca Sponsorunuzun masrafları net bir şekilde belirtilmelidir. Bütün evraklarla birlikte Kanada Konsolosluğuna sunmalısınız.
Kanada Uzun Süreli Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vizeye Nasıl Başvurulur?
Eğitim alacağınız okulun kabul mektubunuz (Acceptance Letter) aldıktan sonra vize işlemlerine başlayabilirsiniz. Vize işlemlere başlamadan size maddi destek olacak kişinin belgelerin hazırlamaya başlamanız önerilir. Hazır olan evraklarınız birlikte Uzun süreli Vizesi için başvuru yapılır.
Başvuru online olarak doldurulup, vize ücretini yatırıldıktan sonra müracaatın yapılması için randevu alınması gerekmektedir. Randevu gününe kadar evrakların kusursuz şekilde olması ve Kanada konsolosluğuna yetkilendirdiği başvuru merkezine sunulması için randevu günü biometrik parmak izi için başvuru sahibi olması gerekmektedir.
Kabul Mektubu
Uzun süreli öğrenci vizesi için en önemli belgeyi Kanada okulundan gelen kabul mektubunuz (Acceptance Letter) yanında okulun başlangıç ve bitişi okul programın haftalık ders saatinizde belirtilmesi birlikte size ulaştırılmaş olmalıdır.
Öğrenci Belgesi
Eğer bir öğrenim kurumunda öğrenciyseniz güncel alınmış ve orijinal öğrenci belgesi Kanada Konsolosluğuna sunulmalıdır. Öğrenciliğiniz bu okulda devam etmeyecekse mutlaka öğrencinde yazılması gerekmektedir.
Mezun olunan Okulun Transcripti ve Diploma
Mezun olduğunuz eğitim kurumdan aldığınız ders ve notları gösteren resmi belge olan transcript belgesi alınmalıdır. Sunulacak evrakların arasında mezun olduğunuz eğitim kurumun diploma fotokopisi yeterli olur.
Dil Yeterlilik Belgesi
Kanada’ya şayet dil eğitimi için gitmiyorsanız ve başvurmadan önce IELTS veya TOEFL gibi dil yeterlilik sınavlarına girmelisiniz. Bu sınav sonucu belgelerinin Kanada uzun dönemli öğrenci vizesi başvurusu esnasında gösterilmesinin yararı olacaktır.
Okul ve Konaklamanın Ödemesi
Okula yapılan herhangi bir ödeme veya konaklayacağınız yere yapılmış bir ödeme, Kanada Öğrenci vizesine müracaat niyetinizi kanıtlayıcı nitelikte olacaktır. Bu nedenden kaynaklı vize için gerekli evraklar arasına konulmalıdır.
Kanada Vizesi Nasıl Alınır?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, geçerli bir pasaporta sahip tüm kişiler Kanada ziyareti için Kanada vizesine başvurunu yapmalıdır. Vize başvurusu yapacak olan kişinin seyahatin amacını iyi belirmesi ve amacına göre başvuruyu gerçekleştirilmelidir.
Kısa Dönemli Kanada Vize Başvuruları Türleri
Turistik vize, Ticari vize, Öğrenci vizesi (kısa ve uzun dönem olarak ayrılmaktadır), Transit vize, Aile Ziyareti vizesi, olup firmamız tarafında danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.
Seyahati amacınıza uygun vize türü seçtikten sonra, Kanada Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvurunuzu için randevu alınır. Yetkili Kanada vize merkezi yapılan başvuruları kabul etmekte beraber, Kanada vizesi için gerekli evrakların hazırlanmasından firmamıza gönderilip
Kanada Vizesi Randevusu
1 Ağustos 2018 tarihinden yürürlüğe giren uygulama nedeniyle başvuru sahiplerin biometrik parmak izi verme Kanada vizesi için zorunluğu olmuştur. Kanada Konsolosluğu yetkilisi başvuru merkezleri tarafından randevu verilmektedir.
Biometrik parmak izi verilmesinin gerekli kılındığı bir ülke olan Türkiye vatandaşı iseniz, randevuya gelerek başvuru merkezinde fotoğraf çekimi ve parmak izi vermelisiniz. Daha önceden alınan kanada vizesinde biometrik kayıt yapmışsanız randevuya gelmenize gerek yoktur.
Kanada Vizesi Başvuru Formu
Yapılan vize başvuruların hepsinde olduğu gibi, Kanada vize başvurusunun ilk adımı Vize başvuru formu elektronik ortamda doldurulmakla birlikte form İngilizce olarak doldurulmaktadır.
Firmamız ile başvuru sahibin vize türünüze ve kişisel statüsüne durumunuza göre oluşturulacak evrak listesi tarafınıza iletilir. Daha sonra tarafımca eksiksiz olarak doldurulmuş online formlar ile birlikte başvurunuz en doğru şekilde gerçekleştirilecektir. Kanada vizesi başvuru formunun kesinlikle kusursuz ve doğru bilgiler ışığında doldurulması gerekmektedir. Eksik ve ya hatalı bilgi paylaşımı Kanada vize başvurusunun reddine neden olabilir. Başvuru formu bitimde yapılan bütün kişisel bilgiler adınıza işlenecek olan bir barkoda yansıtılır. Bundan dolayı kusursuz ve doğru bilgiler vermek başvurusu süreci için büyük önem taşır.
Kanada Vizesi Ne Kaç Günde Çıkar?
Kanada Turistik vizesi başvuru gününden itibaren sonuçlanması 10 ile 15 gün arasında olup bazı durumlarda bu süreç uzayabilmektedir. Daha önce alınmış Amerika vizeniz var ise 7 iş günü içinde vizeniz sonuçlanacaktır.
Kanada Kaç Yıllık Vize Veriyor?
Kanada vizesi genel olarak çoklu giriş verdiği için 180 gün içinde Kanada’ya giriş çıkış yapmakla birlikte aralıksız 180 gün boyunca kalma hakkına sahip değilsiniz. Pasaporttaki verilen Kanada vizesi pasaportun süresi kadar ’da olabilir.
Kanada Vizesi için Gerekli Evraklar
STANDART EVRAKLAR (HER BAŞVURU İÇİN OLMASI SORUNLU EVRAKLAR)
- Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
- Fotoğraf (3 ay içinde yeni çekilmiş 2 adet biometrik özelliklere sahip resim)
- Kimlik fotokopisi
- Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
- E-devletten üzerinden ikamet kağıtı (E-devlet üzerinden aile başvurularında bir kişi yeterlidir.)
- Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devlet üzerinden Nufus Aile olarak alınıp, evli bayanlar evlilik öncesi ve sonrası olacaktır.)
TURİSTİK GİDECEKLER İÇİN BANKA DÖKÜMÜ
- Şirket çalışanı ise şahsi banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)
- Şirket sabihi ise şahsi yada şirket banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)
TİCARİ GİDECEKLER İÇİN EVRAKLAR
- Şirket Davetiyesi (Firma yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış olacak)
- Şirketin Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan, kaşe ve imza)
AILE ZIYARETINE GIDECEKLER IÇIN EVRAKLAR
- Belediye Onaylı Davetiye
- 3 Aylık Maaş dökümü (Davet eden kişi masrafları karşılıyorsa)
- Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Davet eden kişi masrafları karşılıyorsa son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
ŞİRKET SAHİBİ VE FİRMA ORTAKLARI İÇİN
- Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
- Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
- Vergi levhası (Son dönem)
- İmza sirküleri (Güncel tarihli)
- Ticaret sicil gazetesi
- Tescil Bağ-kur Dökümü (E-Devletten alabilirsiniz)
ŞİRKET ÇALIŞANLARI İÇİN
- Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
- Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
- Vergi levhası (Son dönem)
- İmza sirküleri (Güncel tarihli)
- Ticaret sicil gazetesi
- SSK İşe giriş bildirgesi
- SGK Tescil Hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden alınıp barkodlu olacak)
- Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
SERBEST MESLEK SAHİPLERİ İÇİN
- Şirket antetli kağıdına, kaşeli ve imzalı, konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
- Oda sicil kaydı (Orijinal olacak)
- Vergi levhası (Son dönem)
- İmza sirküleri (Güncel tarihli)
- Tescil Barkodlu Bağ-kur dökümü (E-Devlet alabilirsiniz)
AVUKATLAR İÇİN
- Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli ve imzalı vize talep dilekçesi
- Baro’dan belge (Orijinal olacak)
- Vergi levhası (Son dönem)
- İmza sirküleri (Güncel tarihli)
- Avukatlık Kimliği (Fotokopisi)
ÇİFTÇİLER İÇİN
- Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
- Ziraat odasından çiftçilik belgesi (Orijinal ve yeni tarihli)
- Bağkur dökümü (Var ise E-Devlet üzerinden alınabilir)
KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN
- Bağlı bulunduğu makamdan onaylı görev ve izin yazısı
- Resmi kurum görev kimlik kartı fotokopisi (Önlü arkalı)
- Maaş bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
- Bağkur dökümü (Var ise E-Devlet üzerinden alınabilir)
EMEKLİLER İÇİN
- Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
- Emekli cüzdanı veya Emekli yazısı (Emekli olduğu kurumdan)
- Maaş dökümü (Emekli maaşı alınan bankadan, son 3 aylık güncel bakiye ve kaşe imza)
EV HANIMLARI İÇİN
- Konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
- Evlilik Cüzdan (Varsa 2-3 sayfasının fotokopisi)
Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.
ÖĞRENCİ VE ÇOCUKLAR İÇİN
- Öğrenci Belgesi (Fotokopisi)
- 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan seyahat izni için noter tasdikli muvaffakatname (Orijinal ve yeni tarihli olup)
Not: Masrafları kim karşılıyorsa evrakları ona göre hazırlanması gerekir.